Publicatiedatum: 17-05-2021

Een belangrijk speerpunt binnen sociaal domein Achterhoek is preventie. Voorkomen van zorg of ondersteuning is tenslotte beter dan genezen. Ter bevordering van de gezondheid van onze inwoners vinden in de Achterhoek allerlei projecten en activiteiten plaats. Deze zijn nu op de speciale preventie-pagina op deze website samengebracht.

Handig zoeken!

Als u naar de preventieprojecten gaat, ziet u een zoekfilter. U kunt zoeken op trefwoord (een thema) of op de naam van een specifiek project (bijvoorbeeld als u meer wilt weten over een bepaald project). Wilt u weten wat er gebeurt voor inwoners in de leeftijd van 23 tot 70 jaar? Dan selecteert u deze leeftijdscategorie bij ‘doelgroep’. Elke andere leeftijdscategorie valt natuurlijk ook te selecteren. U kunt zelfs zoeken naar projecten per gemeenten of op preventieniveau.

Link met regionaal Preventie-Akkoord

Het projectenoverzicht is tevens een goede weergave van wat er in de Achterhoek gebeurt vanuit het Preventie-Akkoord 2020-2030. Veel organisaties werken immers vanuit dit regionale Preventie-Akkoord samen aan het preventiethema. Het merendeel van de projecten en activiteiten in het projectenoverzicht komen voort uit dit Preventie-Akkoord.

Heeft u een aanvulling?

Het projectenoverzicht bevat al veel projecten en activiteiten, maar is nog niet compleet. Heeft u een project dat u wilt delen en op de website wilt laten plaatsen? Graag! U kunt uw project aanmelden via het aanmeldformulier.

 

Naar boven