Publicatiedatum: 04-10-2020

Verschillende zorgaanbieders hebben afgelopen zomer bij de Achterhoekse gemeenten hun zorgen geuit over de transformatie van het zorglandschap in de Achterhoek. In plaats van de brieven te beantwoorden, nodigden de wethouders binnen het sociaal domein Achterhoek de zorgaanbieders uit voor een gesprek.

Het tij te keren

Tijdens het gesprek - dat plaatsvond op donderdag 10 september - kwam het spreekwoordelijke 'hete hangijzer' uitgebreid op tafel. Niet zozeer de inhoud verontrustte de zorgaanbieders, maar juist (de snelheid van) het proces. Tijdens het gesprek zegden de gesprekspartners elkaar in ieder geval het volgende toe: "De zorgaanbieders vragen meer verbinding. De gemeenten vragen op hun beurt om meer begrip voor de positie waar zij verkeren. Afgesproken wordt het tij te keren met respect voor ieders rol."

Lees het hele verslag

Download het gespreksverslag (klik hier of onderaan dit bericht) om na te lezen wat er precies is besproken. Het gespreksverslag is tevens bedoeld om antwoord te geven op de per brief gestelde vragen. Daarmee gaan de wethouders ervan uit dat met de publicatie van dit (door alle gesprekspartners goedgekeurde) gespreksverslag de brieven zijn beantwoord die deze zomer door zorgaanbieders naar de Achterhoekse gemeenten zijn gestuurd.

 

 

 

Downloads

Titel Grootte Categorie
Gespreksverslag bestuurlijk overleg met zorgaanbieders - 10 september 2020 204 KB Inkoop Download
Naar boven